logo

Soiu Blog

Cum a influențat sticla securizată ”arhitectura modernă”

February 04, 2021

Sticla securizată a atras atenția în primul rând prin proprietățile sale: rezistență mai bună la șocurile mecanice, rezistență mai bună la stresul termic, protecție mai bună împotriva riscului de spargere și reducerea riscului de rănire.

Un lucru este clar: sticla securizată nu este un moft, ci o necesitate, însă este adevărat și faptul că această sticlă securizată a influențat arhitectura modernă. Sticla securizată este și extrem de versatilă, se potrivește perfect în orice tip de arhitectură a clădirii și oferă posibilități de aplicare variate.

Balustradele din sticlă securizată, un element de arhitectură modernă

Balustradele din sticlă securizată reprezintă o soluție modernă și sigură folosită din ce în ce mai mult de designerii de interior care vor să transforme un spațiu clasic într-unul de efect, indiferent dacă vorbim de o locuință, un birou sau un spațiu comercial. Balustrada din sticlă poate reprezenta acel element arhitectural care scoate din anonimat orice spațiu și care îmbunătățește semnificativ designul acestuia. Avantajul mare, pe lângă gradul de siguranță și calitate, este faptul că balustrada de sticlă poate fi personalizată cu folii de diverse nuanțe sau modele sau completată de elemente de inox sau lemn care să o scoată cât mai mult în evidență. Orice designer cu viziune va ști cum să înfrumusețeze un spațiu și să îi dea o notă de modernism sau minimalism cu ajutorul acestor balustrade de sticlă.

Balustradele de sticlă securizată pot fi folosite atât la interior, la scări sau la compartimentarea unui spațiu, cât și la exterior, oferind o vedere neobstrucționată. Balustrada de sticlă poate fi soluția perfectă pentru un balcon care oferă o panoramă spectaculoasă sau pentru interiorul unei case pentru a oferi mai multă luminozitate spațiului. Specialiștii sunt de părere că balustradele din sticlă vor fi tot timpul considerate moderne, indiferent dacă sunt concepute ca un simplu element funcțional sau ca parte a unei lucrări complexe, cu un design inedit.

Balustradele de sticlă sunt preferate din c eîn ce mai mult și în clădirile de birouri pentru că facilitează trecerea luminii naturale și duce la reducerea timpului în care întreaga clădire este iluminată artificial. Magazinele comerciale de dimensiuni mari preferă balustradele din sticlă pentru că îi ajută pe clienți să se orienteze mai bine către produsele dorite. Întâlnim mai nou aceste balustrade și în cabinetele medicale și în centrele de sănătate pentru că oferă acea senzație de curățenie.

Dușuri din sticlă securizată pentru un design futurist

Probabil ai observat că atunci când vine vorbe de amenajarea unei băi, tendințele se îndreaptă către un design minimalist și chiar futurist. În toate cazurile sunt folosire dușurile din sticlă securizată, iar acest lucru este de înțeles – nimeni nu vrea să fie victima unui accident nefericit, să alunece, să spargă geamul cabinei de duș și să se taie în cioburi, nu? Pe lângă siguranța pe care o oferă o astfel de sticlă, ea mai are și avantajul de a putea fi integrată în tot felul de combinații moderne. Mulți designeri de interior preferă să facă din duș vedeta băii pentru că este locul în care cei mai mulți oameni se relaxează și meditează la lucrurile pe care le-au făcut sau pe care urmează să le facă. Pentru alții, dușul este un veritabil cadru pentru ședințe foto, deci trebuie să arate cât mai bine, cât mai modern, cât mai inedit. Scopul este ca nimeni să nu mai aibă o cabină de duș ca a lor, iar designerii fac eforturi pentru a scoate cât mai bine în evidență acest spațiu. Până la urmă însă, tot la siguranță se rezumă totul. Chiar dacă investiția într-o sticlă securizată la duș este mai mare, la final ești sigur că nu vei avea parte de accidente. Să nu mai vorbim de faptul că rezistența acestei sticle nu se compară cu nimic.

Fronturi de bucătărie care completează orice design

Sticla este un element care poate fi folosit cu succes în orice bucătărie, mai ales dacă vorbim de fronturile de bucătărie care pot completa orice design, de la cel clasic, până la cel modern, futurist și de ce nu, chiar rustic. Panoul luminos cu suprafață de sticlă securizată aduc un plus de eleganță oricărei bucătării și asta nu e tot. Fronturile de bucătărie din sticlă securizată sunt folosite de designeri mai ales în bucătăriile de dimensiuni mici, înguste, pentru că ele au rolul de a crea iluzia de adâncime a spațiului dintre blatul și dulapurile suprapuse din bucătărie. Dacă simți nevoia de o schimbare în bucătăria ta și nu ai timpul sau bugetul necesar pentru un proces îndelungat de renovare, poți opta pentru aceste fronturi de bucătărie și vei vedea că aspectul bucătăriei tale se va schimba complet. Vei avea impresia că ai intrat într-o altă bucătărie, când de fapt tot meritul este al acestei sticle securizate.

Acestea sunt doar 3 exemple în care sticla securizată a reușit să spargă barierele și să influențeze arhitectura modernă. Mai putem vorbi de copertine, uși culisante sau sticlă folosită pentru compartimentări. Designerii și arhitecții au văzut dincolo de proprietățile și avantajele acestei sticle și au reușit să le integreze cu succes în cât mai multe proiecte, rezultatele fiind spectaculoase. Bineînțeles, nu trebuie să uităm de proprietățile sale și de avantajele pe care această sticlă le are, dar este important și de unde cumpărăm sticla securizată pentru că am văzut că un mic detaliu în procesul de tăiere poate afecta calitatea produsului final. Așadar, nu mai rămâne decât să răspundem la întrebarea: de unde cumperi sticla securizată?